ВО ШУМАТА

INTO THE WOODS

Дејствието е сместено во алтернативен свет на браќата Грим. Филмот

ја испреплетува содржината на неколку популарни бајки, чии ликови

замислуваат желби. Нам досега добро ни биле познати реализираните

желби од приказните но не и нивните последици. Главните ликови на

овој филм се Црвенкапа, Златокоса, Пепелашка и неколку други кои го

одбележале нашето детство, а сега како возрасни ќе имаме можност да

видиме „како си жевееле…“

Жанр: Фантазија, Мјузикл

Траење на филмот: 125 мин.

Режија: Rob Marshall

Улоги: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Johnny Depp,

Christine Baranski

Возрасна категорија: Втора категорија, родителски надзор

Датуми на прикажување:

ПЕТОК 09.01.2015 20.00
САБОТА 10.01.2015 20.00
НЕДЕЛА 11.01.2015 20.00
ПЕТОК 16.01.2015 20.00
САБОТА 17.01.2015 20.00
НЕДЕЛА 18.01.2015 20.00

Цена на влезници: 150 денари

Дистрибутер: 2I FILM, Загреб

Поврзани објави

СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА

СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА

Животите на една хикикомори уметница, радио водител со Аспергер синдром, сопственик на видеотека, филозоф од пред гранапче, креативен директор и гинеколог анти-наталист се испреплетуваат низ три откачени приказни за љубов, пријателство и посветеност Жанр: комедија/драма Траење на филмот : ...

БИЛЕТ ЗА РАЈОТ

БИЛЕТ ЗА РАЈОТ

Ticket to Paradise Одамна разведените родители на Лили, се здружуваат и патуваат заедно на Бали за да ја спречат Лили да ја направи истата гршка што тие мислат дека ја направиле пред 25 години. Жанр: Комедија, Романтичен / љубовен Траење на филмот :  104 минути Режија: Ol...

НЕ ГРИЖИ СЕ ДРАГА

НЕ ГРИЖИ СЕ ДРАГА

Don't Worry Darling Домаќинка од 1950-тите, која живее со својот сопруг во една експериментална утописка населба, започува да се грижи дека можеби неговата гламурозна компанија крие вознемирувачки тајни. Жанр: Трилер Траење на филмот :  160 минути Режија: Olivia...