ВАЊА ЛАЗАРОВА
Рејтинг 0
Вкупен рејтинг од оцени на гласачи. Можете и вие да оставите оценка. Само притиснете на звездичките и "Прифати" копчето.
Прифати
Summary 0.0 лошо

Документарен филм за доајенот на македонската народна песна.  Во филмот зборуваат нејзините блиски соработници, според кои Вања е уметник кој се раѓа еднаш во сто години. Таа е една од најголемите музички легенди, личност која испеа огромен број македонски изворни песни, во кои се отсликува нашата богата традиција, обичаи, македонската музика.

Жанр: Документарен

Траење на филмот : 

Режија:  Синиша Ефтимов

Улоги: 

Возрасна категорија: 

Датуми на прикажување:

15.07.2016 ПЕТОК во 20:00 ч.

Цена на влезниците: 100 денари.

Поврзани објави

happy-week.jpg