Тор – Мрачниот свет 3D  Thor – The Dark World

Марвеловиот „Тор – Мрачниот свет “ продолжува со филмската авантура на јунакот Тор . Тор го започнува своето најопасно и најлично патување до сега, кое ќе го обедини со Џејн Фостер, и ќе жртвува сé како би не спасил. Тор продолжува да се бори за да го врати редот во космосот. Но, древната раса предводена од одмазднички настроениот Малекит пркоси дека ќе ја врти вселената во вечна темнина.

Жанр: Авантура, Акција, Фантазија
Траење на филмот: 112 мин.
Режија: Alan Taylor
Улоги: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Kat Dennings, Idris Elba

Сабота (23.11.2013) – 22.00 часот
Недела (24.11.2013) -22.00 часот

Цена на влезници: 200 денари

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...