Сончаница

SUNSTROKE

Приказната се одвива во ноември 1920 година, во еден воен логор на Крим, по евакуацијата на Белата армија, кога неколку десетици илјади белогардејци биле оставени на полуостровот. Офицерите не знаат каква судбина ги очекува и чекаат да им пресуди Црвената армија. Еден од нив, неименуван капетан (Мартинш Калита), е прогонуван од сеќавањата на една драматична и куса романса од 1907 година и тој се обидува да сфати како се распаднала Руската Империја и кој е виновен за тоа. Неговото измачување запира кога сите офицери белогардејци се качуваат на една стара лаѓа, којашто црвеногардејците ја потопуваат во Црното Море, и сите офицери исчезнуваат.

Траење на филмот: 180 Минути

Режија: Nikita Mikhalkov

Улоги: Mārtiņš Kalita, Victoria Solovyova, Anastasiya Imamova, Sergey Serov, Miloš Biković

Возрасна категорија: трета категорија, 16+

Датуми на прикажување:


15.12.2015 ВТОРНИК ВО 21.00 Ч (мала сала)

 

Цена на влезниците -100 ден

Поврзани објави

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...

ВЕНОМ 2

ВЕНОМ 2

Venom: Let There Be Carnage Том Харди се враќа на големото платно како смртоносниот заштитник Веном, еден од најголемите и најкомплексните ликови на Марвел. Жанр:  Акција, Научна фантастика Траење на филмот : 90 минути Режија:  Andy Serkis Улоги:  Tom Hardy, Woody Harrelson...