СОЛАН И ЛУДВИГ

Божиќ се наближува, а нема снег. Малиот еж Лудвиг е многу тажен, зашто посакува снегот конечно да почне да паѓа. Неверојатниот изум на Реодор Фелген, најголемиот топ на светот кој фрла снег, завршува во погрешни раце – уредникот на локалниот весник Фриманд  Плосен, кој само размислува за рушење на рекордот во производство на снег. Лидвиг и свраката Солан ќе ги здружат  силите и ќе се обидат да ги поправат работите. Додека беснее страшна снежна бура, препуштени се самите на себе затоа што Реодор Фелген одеднаш исчезнува. Како што катастрофата што се заканува да го уништи целото цело, така Лудвиг ги надминува сите свои стравови за да ги спаси пријателите, селото и Божиќ.

СИНХРОНИЗИРАНО

Анимација, семеен

Препорачана возраст: 5+

Земја на потекло: Норвешка

Траење: 73 минути

19.12.2014 ПЕТОК во 18.00 ч.

Цената за единечен билет ќе изнесува 100 денари, а за групни посети 70 денари.

Поврзани објави

СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА

СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА

Животите на една хикикомори уметница, радио водител со Аспергер синдром, сопственик на видеотека, филозоф од пред гранапче, креативен директор и гинеколог анти-наталист се испреплетуваат низ три откачени приказни за љубов, пријателство и посветеност Жанр: комедија/драма Траење на филмот : ...

БИЛЕТ ЗА РАЈОТ

БИЛЕТ ЗА РАЈОТ

Ticket to Paradise Одамна разведените родители на Лили, се здружуваат и патуваат заедно на Бали за да ја спречат Лили да ја направи истата гршка што тие мислат дека ја направиле пред 25 години. Жанр: Комедија, Романтичен / љубовен Траење на филмот :  104 минути Режија: Ol...

НЕ ГРИЖИ СЕ ДРАГА

НЕ ГРИЖИ СЕ ДРАГА

Don't Worry Darling Домаќинка од 1950-тите, која живее со својот сопруг во една експериментална утописка населба, започува да се грижи дека можеби неговата гламурозна компанија крие вознемирувачки тајни. Жанр: Трилер Траење на филмот :  160 минути Режија: Olivia...