СИ БЕШЕ ЕДНАШ ЕДНА ШУМА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ЕДНА ШУМА

Документарниот филм „Си беше еднаш една шума“ започнува во крошната на едно големо дрво моаби во сливот на реката Конго и Габон, додека познатиот француски ботаничар, Франсис Ал седи на гранка и црта. Секоја билка и секое животно во шумата се интимно поврзани.
Новиот филм на францускиот режисер Лик Жак не претставува само омаж на величествената прашума туку и апел за нивна заштита од изумирање. Жак ја следи животната приказна на прашумата во која во текот на стотина години се одиграле природни процеси.

СИНХРОНИЗИРАНО

Документарен
Препорачана возраст: 4+
Земја на потекло: Франција
Траење: 78 минути

12.12.2014
ПЕТОК

во 18.00 ч.
Цената за единечен билет ќе изнесува 100 денари, а за групни посети 70 денари.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...