Шишка делукс

SISKA DELUXE

Ова е приказна за тројца пријатели од детството: Федр, Миле и Зекир, коишто се свесни дека веќе не се млади, но не знаат како да пораснат. Веќе се обиделе да го сторат тоа на најразлични начини, но никогаш ништо не сфаќаат сериозно и затоа не можат да успеат. Кога на едниот од нив ќе му почине тетката, тие решаваат да се обидат да отворат пицерија. На почеток, ова се чини како уште еден проект осуден на пропаст, благодарение на нивните нерешени проблеми. Сепак, таинствената Милена се појавува во вистински момент, со цел да им помогне на безнадежните угостители.
Филмот ги следи подемите и падовите на протагонистите, и во приватниот и во професионалниот живот.

Траење на филмот: 108 Минути

Режија: Jan Cvitkovič

Улоги: Žiga Födransperg, David Furlan, Marko Miladinović, Jana Prepeluh

Датуми на прикажување
22.12.2015 ВТОРНИК ВО 21.00 Ч (мала сала)

 

Цена на влезниците -100 ден

Поврзани објави

ЦРННИОТ АДАМ

ЦРННИОТ АДАМ

Black Adam Речиси 5000 години откако му беа подарени моќи од египетските богови, Црниот Адам е ослободен од затворот и е решен да му ја демонстрира на светот неговата смисла за правда во модерниот свет. Жанр: Акција, Фантазија, Научна фантастика Траење на филмот :  124 минути Режија...

МИМИ

МИМИ

Mimi Мими ги напушта своите родители, и болното минато од родното место, за да студира во Скопје. Ја запознава Сара - млада мајка со богат но насилен сопруг. Работејќи во киоскот на вујко ѝ, и како бебиситерка за Сара, Мими копнее по единственото што не може да го има - мајчинството. Жанр...

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

Competencia Oficial Трагајќи по општествен престиж, бизнисмен милијардер одлучува да финансира продукција на филм кој би оставил трага во општеството. Ги ангажира најдобрите, па ѕвездениот тим го сочинуваат редителката Лола Куевас и двајца реномирани глумци, двајцата исклучително талентирани...