СЕНТИМЕНТАЛНИ СУДБИНИ

LES DESTINEES SENTIMENTALES

Во доцните години на деветнаестиот век, протестански свештеник Џин Барнери предизвикува локален неред кога одлучува да се разведи од неговата опсесивна сопруга, а уште повеќе озборување кога се одлучува да се пак заедно. Во тоа време почнува да го привлекува Паулина, а тоа го забрзува разводот. Тој ги остава на неговата жена и ќерка акциите кои ги има во порцеланската фабрика, се откажува од свештеништвото, ја жени Паулина и се преселува во Швајцарија. Поради смртта на неговиот татко тој се согласува да се врати да за да ја спаси фабриката, знаејќи дека проблемите целосно ќе го сменат неговит живот.

Жанр: романтичен, драма

Траење на филмот : 180 Минути

Режија: Olivier Assayas

Улоги: Emmanuelle Béart, Charles Berling, Isabelle Huppert

Датуми на прикажување:

25.05.2016 СРЕДА во 20:00ч. во мала сала.

Проекцијата ќе се одржи во мала сала. Влез бесплатен.

Поврзани објави

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

Bilo jednom u Srbiji За време и по првата светска војна, две момчиња и две девојки од Лесковац: Цоне и Дине, Зорка и Ружица имаат различни судбини но повторно се сретнуваат. ССојузниците го однеле Дине во Париз, каде научил сѐ за убавините на животот. Откако е ранет, Цоне пати од амнезија и...

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Доктор Стивен Стрејнџ фрла забранета магија која ја отвара вратата кон мултиверзумот, вклучувајќи и алтернативна верзија од него, која како закана за човештвото е преголема за комбинираните сили на Стрејнџ, Вонг и Ванда Максимоф. Жанр:Акција...

ПЛАТЕНИК

ПЛАТЕНИК

The Contractor Наредникот Џејмс Харпер, кој е отпуштен од специјалните сили на америчката војска, ризикува сѐ кога ќе се вработи во приватна организација на платеници. Жанр:Акција, Трилер Траење на филмот :  103 минути Режија: Tarik Saleh Улоги: Chris Pine, Ben Foster, Gillian...