НУЛТА ТЕОРЕМА The Zero Theorem

НУЛТА ТЕОРЕМА

The Zero Theorem

 

Екцентричен и повлечен компјутерски гениј, кој живее во корпоративен свет, предводен е од егзистенцијален гнев. Тој работи на мистериозен проект т.н. „Нулта теорема“, математичка формула која конечно ќе потврди дали животот има некаква смисла. Само еднаш во својот живот тој успеал да ја искуси моќта на љубовта и посакал да ја разбере причината поради која постојат луѓето.

 

 

Жанр: драма, фантазија, научна фантастика

Траење на филмот: 107мин.

Режија: Terry Gilliam

Улоги: Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis

 

Датуми на прикажување:

Понедел.    14.04.2014 проекција во 20.00 часот

Вторник      15.04.2014 проекција во 22.00 часот

Среда         16.04.2014 проекција во 20.00 часот

Четврток     17.04.2014 проекција во 20.00 часот

 

Мала сала

 

Цена на влезници: 100 денари

Поврзани објави

ЦРННИОТ АДАМ

ЦРННИОТ АДАМ

Black Adam Речиси 5000 години откако му беа подарени моќи од египетските богови, Црниот Адам е ослободен од затворот и е решен да му ја демонстрира на светот неговата смисла за правда во модерниот свет. Жанр: Акција, Фантазија, Научна фантастика Траење на филмот :  124 минути Режија...

МИМИ

МИМИ

Mimi Мими ги напушта своите родители, и болното минато од родното место, за да студира во Скопје. Ја запознава Сара - млада мајка со богат но насилен сопруг. Работејќи во киоскот на вујко ѝ, и како бебиситерка за Сара, Мими копнее по единственото што не може да го има - мајчинството. Жанр...

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

Competencia Oficial Трагајќи по општествен престиж, бизнисмен милијардер одлучува да финансира продукција на филм кој би оставил трага во општеството. Ги ангажира најдобрите, па ѕвездениот тим го сочинуваат редителката Лола Куевас и двајца реномирани глумци, двајцата исклучително талентирани...