НЕКАДЕ ДАЛЕКУ

Јохан е храбар и љубопитен мал зајак кој живее со татко му на брод. Одгледуваат зеленчук и Јохан има доволно простор за да си игра. Тој секој ден од чамецот праќа порака во шише до својата мајка од која не добива одговор. Еден ден, додека неговиот татко е во набавка, Јохан добива таинствен повик по бродската радио станица. Тој ја препознава својата можност да оди на местото каде е неговата мајка и да ја реши загатката. Додека сè повеќе и повеќе учи за животот, доаѓа до несогласување со најмоќната сила на светот.

Ова е  приказна за еден малиот зајак кој не е доволно стар за да ги разбере правилата на животот, а копнежот за невозможни работи никого нема да остави рамнодушен.

 

СИНХРОНИЗИРАНО

 

Анимација, авантура

Препорачана возраст: 7+

Земја на потекло: Шведска, Данска

Траење: 78 минути

16.12.2014 ВТОРНИК во 18.00 ч.

Цената за единечен билет ќе изнесува 100 денари, а за групни посети 70 денари.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...