КАСПЕР И ЕМА – НАЈДОБРИТЕ ПРИЈАТЕЛИ

КАСПЕР И ЕМА – НАЈДОБРИТЕ ПРИЈАТЕЛИ

Оној момент кога се запознале во градинка, Каспер и Ема станале најдобри пријатели. Заедничката работа која ги поврзува е тоа што и двајцата имаат посебни плишени играчки. Касперовиот плишен лав се труди да изгледа како да е многу храбар, но меѓутоа често е уплашен. Плишениот зајак на Ема станува љубоморен кога дознава дека Ема за својот петти роденден посакува да добие куче. Кога зајчето ќе исчезне, тој настан страшно ќе ја растажи Ема. Дали ќе успее да ја пронајде својата играчка и да го прослави роденденот со своите најдобри пријатели?
Филмот „Каспер и Ема – најдобрите пријатели“ на детскиот филмски фестивал оваа година освои многу награди.

ТИТЛУВАНО

Игран, семеен
Препорачана возраст: 5+
Земја на потекло: Норвешка
Траење: 75 минути

13.12.2014
САБОТА

во 16.00 ч.
Цената за единечен билет ќе изнесува 100 денари, а за групни посети 70 денари.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...