ИВ СЕН ЛОРЕН  Yves Saint Laurent

ИВ СЕН ЛОРЕН

Yves Saint Laurent

 

Осврт на животот на францускиот дизајнер Yves Saint Laurent, од почетокот на неговата кариера во 1958 кога ќе го запознае неговата љубов и бизнис партнер,  Pierre Berge.

 

Жанр: Драма,Биографски

Траење на филмот: 106 мин.

Режија: Jalil Lespert

Улоги: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon

 

Датуми на прикажување:

 

Четврток     19.06.2014   20.00 ч.
Петок           20.06.2014 20.00 ч.
Недела         22.06.2014 20.00 ч.
Понед.         23.06.2014 22.00 ч.
Вторник      24.06.2014 22.00 ч.
Среда           25.06.2014 22.00 ч.

 

Цена на влезници: 150 денари

 

 

Поврзани објави

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

Bilo jednom u Srbiji За време и по првата светска војна, две момчиња и две девојки од Лесковац: Цоне и Дине, Зорка и Ружица имаат различни судбини но повторно се сретнуваат. ССојузниците го однеле Дине во Париз, каде научил сѐ за убавините на животот. Откако е ранет, Цоне пати од амнезија и...

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Доктор Стивен Стрејнџ фрла забранета магија која ја отвара вратата кон мултиверзумот, вклучувајќи и алтернативна верзија од него, која како закана за човештвото е преголема за комбинираните сили на Стрејнџ, Вонг и Ванда Максимоф. Жанр:Акција...

ПЛАТЕНИК

ПЛАТЕНИК

The Contractor Наредникот Џејмс Харпер, кој е отпуштен од специјалните сили на америчката војска, ризикува сѐ кога ќе се вработи во приватна организација на платеници. Жанр:Акција, Трилер Траење на филмот :  103 минути Режија: Tarik Saleh Улоги: Chris Pine, Ben Foster, Gillian...