Игрите на гладните: Раѓањето на огнот The Hunger Games: Catching Fire

Игрите на гладните: Раѓањето на огнот

The Hunger Games: Catching Fire

 

По победата на 74те „Игри на гладните“, Кетнис Евердин и Пита Меларк сигурни се враќаат дома. Меѓутоа, победата значи дека мораат да ги остават своите семејства и пријатели како би учествувале во „Турнеја на победата“ во сите покраини. За време на турнејата Кетнис ја чувствува побуната која тлее, но Капитол сеуште ја одржува својата строга контрола, додека претседателот Сноу ги подготвува новите, 75ти „Игри на гладните“ – натпревар кој би можел да го промени Панем засекогаш.

 

Жанр: Авантура, Акција, Научна фантастика

Траење на филмот: 143 мин.

Режија: Francis Lawrence

Улоги: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin, Woody Harrelson

 

Датуми на прикажување:

Четврток 28.11.2013  проекција во 22.00 часот

Петок      29.11.2013  проекција во 22.00 часот

Сабота    30.11.2013  проекција во 22.00 часот

Недела    01.12.2013  проекција во 22.00 часот

Понедел. 02.12.2013  проекција во 22.00 часот

Вторник   03.12.2013  проекција во 20.00 часот

Среда      04.12.2013  проекција во 20.00 часот

 

Цена на влезници: 150 денари

Поврзани објави

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

Bilo jednom u Srbiji За време и по првата светска војна, две момчиња и две девојки од Лесковац: Цоне и Дине, Зорка и Ружица имаат различни судбини но повторно се сретнуваат. ССојузниците го однеле Дине во Париз, каде научил сѐ за убавините на животот. Откако е ранет, Цоне пати од амнезија и...

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Доктор Стивен Стрејнџ фрла забранета магија која ја отвара вратата кон мултиверзумот, вклучувајќи и алтернативна верзија од него, која како закана за човештвото е преголема за комбинираните сили на Стрејнџ, Вонг и Ванда Максимоф. Жанр:Акција...

ПЛАТЕНИК

ПЛАТЕНИК

The Contractor Наредникот Џејмс Харпер, кој е отпуштен од специјалните сили на америчката војска, ризикува сѐ кога ќе се вработи во приватна организација на платеници. Жанр:Акција, Трилер Траење на филмот :  103 минути Режија: Tarik Saleh Улоги: Chris Pine, Ben Foster, Gillian...