Хобит: Пустошот на Смауг HFR 3D The Hobbit: The Desolation of Smaug

Хобит: Пустошот на Смауг HFR 3D

The Hobbit: The Desolation of Smaug

 

По успешното бегство од Магловитата планина, Торин и дружината се присилени да бараат помош од непознати, но моќни шумски жители кои ќе им помогнат да ја поминат Мрачната шума без Гандалф. Ако стигнат до населеното место Лејктаун, ќе му купат време на Билбо да го исполни договорот со џуџињата. Дружината мора да го заврши патувањето до Осамената планина и Билбо мора да ја пронајде тајната врата која ќе им овозможи пристап до златото на Смауг. А каде е Гандалф за сето тоа време? И која е неговата тајна задача која го однесе на југот?

 

 

Жанр: Авантура, Фантазија

Траење на филмот: 174 мин.

Режија: Peter Jackson

Улоги: Martin Freeman, Ian McKellen, Cate Blanchett, Andy Serkis, Richard Armitage

 

Термини на прикажување:

Четврток (12.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 250 ден.

 

Петок      (13.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 250 ден.

 

Сабота    (14.12.2013) – термин: 12.00 ч; влез: 200 ден.

– термин: 20.00 ч; влез: 250 ден.

 

Недела    (15.12.2013) – термин: 12.00 ч; влез: 200 ден.

–       термин: 20.00 ч; влез: 250 ден.

 

Понедел. (16.12.2013) – термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Вторник  (17.12.2013) – нема филмски проекции.

 

Среда     (18.12.2013) – термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Недела    (22.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Понедел. (23.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Вторник  (24.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Среда    (25.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Четврток (26.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Петок     (27.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Сабота   (28.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

 

Понедел.(30.12.2013)- термин: 20.00 ч; влез: 200 ден.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...