Франкофонија

FRANCOFONIA

Изминува уште еден век на Стариот континент… Големите армии газат во срцето на цивилизацијата и топовскиот оган уште еднаш го зема својот данок. Среде масакрот и урнатините, сѐ она што е величествено, прекрасно и свето, за чија изградба биле потребни безброј минути и часови макотрпна работа, сега се брише. Жак Жожар и грофот Францискус Вулф Метерних работеле заедно за да го заштитат и зачуваат богатството на музејот Лувр. Александар Сокуров ни ја раскажува нивната приказна. Тој ја истражува врската помеѓу уметноста и моќта и прашува што уметноста кажува за нас, во срцето на една од најужасните војни што некогаш се случиле на светот.

Траење на филмот: 87 Минути

Режија: Alexander Sokurov

Улоги: Louis-Do de Lencquesaing, Vincent Nemeth, Benjamin Utzerath, Johanna Korthals Altes

Датуми на прикажување:


21.12.2015 ПОНЕДЕЛНИК ВО 21.00 Ч (мала сала)

 

Цена на влезниците -100 ден

Поврзани објави

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...

ВЕНОМ 2

ВЕНОМ 2

Venom: Let There Be Carnage Том Харди се враќа на големото платно како смртоносниот заштитник Веном, еден од најголемите и најкомплексните ликови на Марвел. Жанр:  Акција, Научна фантастика Траење на филмот : 90 минути Режија:  Andy Serkis Улоги:  Tom Hardy, Woody Harrelson...