ЕРНЕСТ И СЕЛЕСТИН

Постои свет во кој мечките живеат над земјата, во свои градови, а зајаците во своето подземје. Помеѓу двата вида владее страв и омраза. Меѓутоа, кога глушецот Селестин ќе пронајде заеднички јазик со сиромашната мечка Ернест, двата света ќе ги отфрлат. Помеѓу глувците и мечките се развива нераскинлив однос, но поради различностите кои постојат помеѓу нив, запаѓаат во неволја и принудени се да го одбранат своето пријателство.

Ернест и Селестин е француско-белгиска анимирана комедија која е направена според истоимениот серијал на книги. Филмот е прикажан на Канскиот филмски фестивал, а во 2013 година беше номиниран за Оскар во категоријата за најдобар анимиран филм.

СИНХРОНИЗИРАНО

Анимација, драма, комедија

Препорачана возраст: 6+

Земјан на потекло: Франција, Белгија

Траење: 80 минути

18.12.2014 ЧЕТВРТОК во 18.00 ч.

Цената за единечен билет ќе изнесува 100 денари, а за групни посети 70 денари.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...