100.000 посетител во нашето кино

Националната установа Центар за култура во Битола, во чии рамки од 2013 година работи „3-Д“ кино, вечерва приреди изненадување за публиката и го промовираше 100.000-от посетител. Билетот на 100.000-от посетител беше во рацете на Дејан... Повеќе...

Отворено 4-тото издание на Фестивалот на француски филм во Битола

Започнува 4-тото издание на Фестивалот на француски филм во Битола http://www.tera.mk/index.php/vesti/ritamot-na-gradot/88752-zapochnuva-4-toto-izdanie-na-festivalot-na-francuski-film-vo-bitola 4 француски врвни филмски остварувања на... Повеќе...

Битола: Се гледаме на … 3Д кино!

Дигиталното  -3D кино во Битола свечено беше отворено со проекцијата на филмот „Гравитација“ во Центарот за култура, Битола. Градот ја доби најсовремената опрема на првото 3Д кино, и веќе започна со редовни 3Д проекции на најнови филмски... Повеќе...

Новото дигитално 3-Д кино во Битола од денес почнува со работа

Со проекција на филмовите „Штрумофови-2“ во 17 часот и „Гравитација“ во 20 часот, денеска националната установа Центар за култура во Битола ќе го промовира и отвори првото дигитално 3-Д кино во овој град. Како што истакна Борче Димитровски... Повеќе...

Плус Инфо: Нова кино-опрема доби Центарот за култура во Битола

Нова техничка опрема доби големата сала при при Центарот за култура Битола, каде ќе се одржи интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој започнува в сабота. Големата сала е опремено со ултра модерен дигитален 3Д кино... Повеќе...

Тв Тера: Битола со најсовремена кино опрема и богат репертоар за сечиј вкус

Битола ја доби истата кино опрема како Венеција, Кан и светските филмски центри-најсовремената опрема на првото 3Д кино надвор од Скопје. Богатата програма на центарот за култура продолжува и овој период, почнувајќи со една од најзначајните... Повеќе...

Нова Македонија: Фестивалот „Браќа Манаки“ со нова дигитална кино-опрема

Новата современа дигитална кино- опрема е поставена во Центарот за култура за најновото издание на 34. издание на Интернационалниот фестивал на филмската камера “Браќа Манаки” кое свечено ќе биде отворено в сабота во Битола и од технички... Повеќе...

Тв Алфа: „Браќа Манаки“ ќе ја сефтоса дигиталната кино – опрема

Битолските филмофили ќе бидат соочени со најсовремените предизвиците од седмата уметност , бидејќи во Центарот за култура во Битола пристигна најавената дигитална кино- опрема, која ќе биде сефтосана со емитувањето на неколку филмски... Повеќе...

Cooltura: Битола опремен со најсовремена дигитална техника за слика и звук

Центарот за култура Битола и оваа година традиционално ќе ги отвори вратите за интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој започува в сабота (14 септември), но овој пат опремен со најсовремена дигитална техника за слика и... Повеќе...