Еден

Eden Филмот, кој е во режија на Миа Хансен-Лов, со Феликс де Живри и Полин Етјен во главните улоги, се прикажува во рамките на редовниот француски кино-клуб во Центар за култура – Битола. Реномираниот неделник „Лезенрок“ за филмот на... Повеќе...

Жапелу

Jappeloup На почетокот на 80-тите години, Пјер Диран се откажува од успешна адвокатска кариера и се посветува на неговата пасија: трка со коњи. Поддржан од татка си, Пјер вложува во млад коњ, во кого речиси никој не верува: Жапелу. Од трка во... Повеќе...