ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ ВОЈСКИ (3D)

ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ ВОЈСКИ (3D) The Hobbit: The Battle of the Five Armies (HFR 3D) Одлучувачката битка во Средна земја која се води при крајот на 2941 година и третата доба, под планината Еребор. Змејот Смауг кој познатата дружина го... Повеќе...

ЏОН ВИК

Џон Вик е поранешен платен убиец кој живее мирен живот се до моментот кога група на насилници не го украдат највредното нешто што тој го поседува. Пресметката и осветата ќе бидат немилосрдни. Наскоро веќе нема да биде важно што било напревено... Повеќе...

Споменикот на Мајкл Џексон

Филмот е црна комедија, во која режисерот Лунгулов низ приказната на Берберот Марко се обидува да ни ја прикаже социјалната приказна на неколку карактери и нивната судбина во едно мало место на Балканот. Берберот Марко во еден момент се решава... Повеќе...

Nick Cave

  Режисерското дуо Форсајт/Полард со мали елементи на драма и документарен филм успеа да прикаже како изгледа еден ден во животот на познатиот музичар Ник Кејв. Нарацијата, непогрешливо напишана и изговорена од страна на самиот Кејв, ни... Повеќе...

ЕГЗОДУС: БОГОВИ И КРАЛЕВИ (3D)

ЕГЗОДУС: БОГОВИ И КРАЛЕВИ (3D) Exodus: Gods and Kings (3D) Мојсеј ги води Евреите од Египет во слобода, во ветената земја, по судирот со египетскиот фараон Рамзес II. Приказната на филмот е заснована на една од петте книги на Мојсеј во Стариот... Повеќе...

КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2

КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 Horrible Bosses 2 Како да се ослободиш од шефот? Стани сам свој шеф. Откако Ник, Дејл и Курт се презаситени од нивните шефови, одлучуваат да отворат сопствен бизнис. Но работите не одат баш мазно. Инвеститорот... Повеќе...

Пингвините од Мадагаскар 3D

Пингвините од Мадагаскар (3D) Penguins of Madagascar (3D)   Супер шпионите не се раѓаат… тие се испилуваат. Откријте ги тајните на откачените и смешни птици кои тајно учествуваат во светската шпионска мрежа: Скипер, Ковалски, Рико и Прајват... Повеќе...

Игри на гладните

ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ – МОКИНГЏЕЈ 1 The Hunger Games – Mockingjay 1 Светскиот феномен „Игри на гладните“ продолжува да го разгорува интересот на публиката со продолжението „Игрите на гладните: Мокингџеј 1“. Катнис Евердин е во Округот 13... Повеќе...

Глупавиот и поглупавиот 2

  Велат времето лечи се, но по се изгледа дека глупоста е имуна на времето! Продолжението на најголемата класика меѓу комедиите, кое  го чекавме 20 години. Глупавоста на Хари и Лојд е поголема од првиот дел и ни ветува урнебесна забава и... Повеќе...

ИНТЕРСТЕЛАР

Авторскиот тим кој што стои позади мегауспешниот серијал за „Темниот витез“, браќата Нолан, ни го претставуваат новито акциски спектакл „Интерстелар“ со овогодинешниот добитник на „Оскар“ и „Златен глобус“, Метју Мекконахи во главната улога... Повеќе...