КИНГСМАН:ТАЈНА СЛУЖБА

Kingsman: The Secret Service Колин Фирт, Семјуел Л. Џексон, Марк Стронг, Мајкл Кејн и Тарон Еџертон ги здружуваат актерските сили во шпионскиот филм „Кингсман: Тајна служба“. Новиот филм на Метју Вон (режисер на филмот Икс-мен: прва класа... Повеќе...

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ЕДНА ШУМА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ЕДНА ШУМА Документарниот филм „Си беше еднаш една шума“ започнува во крошната на едно големо дрво моаби во сливот на реката Конго и Габон, додека познатиот француски ботаничар, Франсис Ал седи на гранка и црта. Секоја билка и... Повеќе...

КАСПЕР И ЕМА – НАЈДОБРИТЕ ПРИЈАТЕЛИ

КАСПЕР И ЕМА – НАЈДОБРИТЕ ПРИЈАТЕЛИ Оној момент кога се запознале во градинка, Каспер и Ема станале најдобри пријатели. Заедничката работа која ги поврзува е тоа што и двајцата имаат посебни плишени играчки. Касперовиот плишен лав се труди да... Повеќе...

МРАВКО

МРАВКО Откако го каснала мравка, дванаесетгодишното момче Пеле добива супер моќи. Со помош на вљубеникот во спортовите Вихем, Пеле создава таен идентитет – се претвора во супер херојот Мравко. Кога страшниот негативец под име Мува ќе ја... Повеќе...

ОЛСЕНОВАТА БАНДА ВО НЕВОЛЈА

Дали честа на данската нација може да биде спасена од проблематичното трио – Олсеновата банда? Подмолниот бизнисмен Бенг Јохансен го продава најголемиот пронајдок и државната тајна, машината за оптимизација на масло. Меѓутоа, легендарниот Егон... Повеќе...

НЕКАДЕ ДАЛЕКУ

Јохан е храбар и љубопитен мал зајак кој живее со татко му на брод. Одгледуваат зеленчук и Јохан има доволно простор за да си игра. Тој секој ден од чамецот праќа порака во шише до својата мајка од која не добива одговор. Еден ден, додека... Повеќе...

ЕРНЕСТ И СЕЛЕСТИН

Постои свет во кој мечките живеат над земјата, во свои градови, а зајаците во своето подземје. Помеѓу двата вида владее страв и омраза. Меѓутоа, кога глушецот Селестин ќе пронајде заеднички јазик со сиромашната мечка Ернест, двата света ќе ги... Повеќе...

СОЛАН И ЛУДВИГ

Божиќ се наближува, а нема снег. Малиот еж Лудвиг е многу тажен, зашто посакува снегот конечно да почне да паѓа. Неверојатниот изум на Реодор Фелген, најголемиот топ на светот кој фрла снег, завршува во погрешни раце – уредникот на локалниот... Повеќе...

КАСПЕР И ЕМА НА ЗИМУВАЊЕ

Каспер е мало момче чии родители секојдневно се распрваат и го откажуваат семејниот одмор во Шпанија. За да го расположи, неговата најдобра другарка Ема го поканува на скијање. Кога едно момче од соседството ќе започне да поминува премногу... Повеќе...

БЕЛА И СЕБАСТИЈАН

Себастијан е еден снаодлив и независен шестгодишник кој живее со својот дедо во мало село на француските Алпи. Благодарејќи на својата храброст и упорност, успева да скроти диво куче од кое се плашат сите жители во селото. Набргу потоа го... Повеќе...