Аферим

Aferim

Источна Европа, 1835 година. Жандармот Костадин и неговиот син го прогонуваат „циганскиот роб“ кој му побегнал на својот господар, а се сомневаат и дека имал љубовна афера со жена му. Во потерата, тие среќаат луѓе од различни националности и вери: Турци и Руси, христијани и Евреи, Романци и Унгарци… Сите имаат предрасуди едни кон други кои се пренесуваат од едно поколение на друго. Дури и кога ќе го пронајдат побегнатиот роб, авантура е далеку од својот завршеток.

Траење на филмот: 108 Минути

Режија: Radu Jude

Улоги: Mārtiņš Kalita, Victoria Solovyova, Anastasiya Imamova, Sergey Serov, Miloš Biković

Датуми на прикажување:


25.12.2015 ПЕТОК ВО 22.00 Ч (мала сала)

 

Цена на влезниците -100 ден

Поврзани објави

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО СРБИЈА

Bilo jednom u Srbiji За време и по првата светска војна, две момчиња и две девојки од Лесковац: Цоне и Дине, Зорка и Ружица имаат различни судбини но повторно се сретнуваат. ССојузниците го однеле Дине во Париз, каде научил сѐ за убавините на животот. Откако е ранет, Цоне пати од амнезија и...

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Доктор Стивен Стрејнџ фрла забранета магија која ја отвара вратата кон мултиверзумот, вклучувајќи и алтернативна верзија од него, која како закана за човештвото е преголема за комбинираните сили на Стрејнџ, Вонг и Ванда Максимоф. Жанр:Акција...

ПЛАТЕНИК

ПЛАТЕНИК

The Contractor Наредникот Џејмс Харпер, кој е отпуштен од специјалните сили на америчката војска, ризикува сѐ кога ќе се вработи во приватна организација на платеници. Жанр:Акција, Трилер Траење на филмот :  103 минути Режија: Tarik Saleh Улоги: Chris Pine, Ben Foster, Gillian...