ЕКЛЕР

Краткометражниот македонски филм „Еклер“, во режија на Марко Ѓоковиќ, ќе се прикажува после македонските филмови. Филмот ја третира приказната за синот на готвачката од Маршаловата вила, кој по десет години добива шанса да ја вкуси храната што цел живот гледа како се готви, а не смее да ја допре. Во главните улоги настапуваат Давид Тодосевски, Дина Јовевска, Свездана Ангеловска, Игор Ангелов, Борис Дамовски.

Жанр: Краткометражен

Траење на филмот : 

Режија:  Марко Ѓоковиќ

Улоги: Давид Тодосевски, Дина Јовевска, Свездана Ангеловска, Игор Ангелов, Борис Дамовски

Возрасна категорија: 

Датуми на прикажување:

15,16,17.07.2016 После македонските филмови.

Цена на влезниците: Влез бесплатен.

Поврзани објави

ЦРННИОТ АДАМ

ЦРННИОТ АДАМ

Black Adam Речиси 5000 години откако му беа подарени моќи од египетските богови, Црниот Адам е ослободен од затворот и е решен да му ја демонстрира на светот неговата смисла за правда во модерниот свет. Жанр: Акција, Фантазија, Научна фантастика Траење на филмот :  124 минути Режија...

МИМИ

МИМИ

Mimi Мими ги напушта своите родители, и болното минато од родното место, за да студира во Скопје. Ја запознава Сара - млада мајка со богат но насилен сопруг. Работејќи во киоскот на вујко ѝ, и како бебиситерка за Сара, Мими копнее по единственото што не може да го има - мајчинството. Жанр...

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

Competencia Oficial Трагајќи по општествен престиж, бизнисмен милијардер одлучува да финансира продукција на филм кој би оставил трага во општеството. Ги ангажира најдобрите, па ѕвездениот тим го сочинуваат редителката Лола Куевас и двајца реномирани глумци, двајцата исклучително талентирани...