14. Фестивал на новиот германски филм

Од 31 мај до 4 јуни 2019 година, Германска Амбасада, Гете- институт Скопје, ПроКредит Банка и Македонски Телеком, по четиринаесетти пат го презентираат “Фестивалот на новиот германски филм” во Центар за култура – Битола.
Ich Liebe Film во Центар за култура – Битола од 31.05 до 04.06.2019

ПЕТОК 31.05.2019 – 20:00- 20:15 Отворање на фестивалот
– 20:15 „100 НЕШТА“ – 100 мин.

САБОТА 01.06.2019- 18:00 – „Љубопитниот Тоби и тајната на нашата планета“ 86 мин.
– 20:00 – „Жешко столче“.

НЕДЕЛА 02.06.2019- 18:00 – „Тим Талер или момчето што ја продаде својата насмевка“ 102 мин.
– 20:00 – „Во време на кога светлина згаснува“ 101 мин.

ПОНЕДЕЛНИК 03.06.2019- 18:00- „Помош, ги смалив родителите“ 99 мин.
20:00 – „Исход на вистината“ 105 мин.

ВТОРНИК 04.05.2019- 20:00 – Кратки филмови 90 мин.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...