НЕДЕЛА НА МАКЕДОНСКИ ФИЛМ

Од 28 јануари до 03 февруари 2019 год. во малта сала на НУ Центар за култура Битола ќе се одржи филмската ревија НЕДЕЛА НА МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ .
Во овој филмски циклус ќе бидат претставени 11 нови и постари филмови од реномирани македонски режисери.
Оваа активност на Центарот за култура Битола ги најавува своите заложби за промоција на македонската кинематографија. Во 2019 година очекуваме повеќе премиери на македонски филмови.

28-29.01.2019/ 20:00 ч. КОБРА – режија Игор Иванов – Изи
28.01.2019/ 21:00 ч. СОБА СО ПИЈАНО – режија Игор Иванов – Изи
29.01.2019/ 21:00 ч. ТРИ ДЕНА ВО СЕПТЕМВРИ – режија Даријан Пејовски
30.01.2019/ 20:00 ч. ПАНКОТ НЕ Е МРТОВ – режија Владимир Блажевски
30.01.2019/ 22:00 ч. КОПАЊЕ- режија Ивица Димитријевиќ/ Мартин Иванов
31.01.2019/ 20:00 ч. СКОПЈЕ РЕМИКС – група режисери
01-02.02.2019/ 20:00 ч. ИСЦЕЛИТЕЛ- – режија Ѓорче Ставрески
01.02.2019/ 22:00 ч. ГОДИНА НА МАЈМУНОТ- – режија Владимир Блажевски
02.02.2019/ 22:00 ч. ЏГАН – режија Вардан Тозија
03.02.2019/ 20:00 ч. ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА СКОПЈЕ– режија Данило Шербеџија/Раде Шербеџија
03.02.2019/ 22:00 ч. БИКИНИ МУН- режија Милчо Манчевски

Проекциите ќе се одржат во малата сала. Цената на картите е 100 денари.

Поврзани објави

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ

Центар за култура Битола и Амбасадата на Кралството Шпанија имаат чест да Ве поканат на отворањето на филмскиот циклус: НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ 2021 Отворање: петок 22.10.2021 г. МАЛА САЛА почеток: 20.00 ч. филм: Омега/ Omega Бројот на места во салата е ограничен, поради тоа Ве молиме да...

TOMA

TOMA

Toma Филмот Тома е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА УМИРАЊЕ

No Time to Die Бонд повеќе не е во активна служба и го ужива слободниот и мирен живот на Јамајка. Неговиот мир е краткотраен кога неговиот стар пријател Феликс Лајтер од ЦИА се појавува и го моли за помош. Мисијата да се спаси киднапиран научник излегува далеку поопасна од очекуваното...