АЈФЕЛ

Eiffel

Владата на Франција го најмува Ајфел да дизајнира нешто посебно и спектакуларно за Светскиот Саем во Париз во 1889. Ајфел од друга страна пак, едноставно само сака да ја дизајнира подземната железница. Одеднаш, сѐ се менува кога Ајфел се среќава со мистериозна жена од минатото на Арун.

Жанр: Комедија, Драма

Траење на филмот : 108 минути

Режија: Martin Bourboulon

Улоги: Emma Mackey, Romain Duris, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger, Philippe Hérisson

Возрасна категорија:  трета категорија, +12

Дистрибутер:  Blitz Film and Video Distribution

Датуми на прикажување:

Четврток 20.01.2022. 20:00
Петок 21.01.2022. 20:00


Цена на влезниците:
 150 денари

Поврзани објави

ЦРННИОТ АДАМ

ЦРННИОТ АДАМ

Black Adam Речиси 5000 години откако му беа подарени моќи од египетските богови, Црниот Адам е ослободен од затворот и е решен да му ја демонстрира на светот неговата смисла за правда во модерниот свет. Жанр: Акција, Фантазија, Научна фантастика Траење на филмот :  124 минути Режија...

МИМИ

МИМИ

Mimi Мими ги напушта своите родители, и болното минато од родното место, за да студира во Скопје. Ја запознава Сара - млада мајка со богат но насилен сопруг. Работејќи во киоскот на вујко ѝ, и како бебиситерка за Сара, Мими копнее по единственото што не може да го има - мајчинството. Жанр...

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА

Competencia Oficial Трагајќи по општествен престиж, бизнисмен милијардер одлучува да финансира продукција на филм кој би оставил трага во општеството. Ги ангажира најдобрите, па ѕвездениот тим го сочинуваат редителката Лола Куевас и двајца реномирани глумци, двајцата исклучително талентирани...